En Asiatisk Odyssé

Krönika 2001-2002
   
 
     
 

et här är en historia om att under sex månader, landledes, korsa två kontinenter och nitton länder vid en tid av stora politiska förändringar. Utrustad med en ryggsäck, en brinnande tro på äventyrets uppnåbarhet, pannben och alldeles för många lästa böcker i det mentala bagaget gick färden tvärs över den eurasiska landmassan; hela vägen från London till Hanoi, från den kallt stormande Nordsjön till Sydostasiens

 

ångande djungler; via sägenomspunna platser, myllrande moderna metroplis, omstridda trakter och över historiskt namnkunniga floder, öknar och bergskedjor. Från väst till öst, rikt till fattigt, väntat till oväntat.

Det är en berättelse om gula och blå lastbilar, plundring, gruppdynamik, undantagstillstånd, soluppgångar, fascinerande möten, rånförsök, solnedgångar, kollisioner (såväl fysiska som kulturella), de högsta bergen, den lägsta platsen, individer, annorlunda mat, den mänskliga genialitetens mest fantastiska byggnadsverk och några av naturens främsta vyer och bländande landskap. Men framför allt handlar det om den ständiga och gränslösa nyfikenheten över vad som doldes strax bortom horisonten. Följ med..